Stockmark grundades 2020 av två vänner.

Över en långlunch upptäckte Bill Engman och Klas Karlqvist, två vänner som på egen hand startat och drivit upp framgångsrika företag, att de umgåtts med liknande tankar och idéer. Några månader senare startade de Stockmark. Vår verksamhetsidé är att förvärva och varsamt utveckla mindre och medelstora kvalitetsföretag i olika branscher. Vi är entreprenörer och har omfattande erfarenhet att driva företag på ”riktigt”. Samtidigt har vi finansiell kompetens och transaktionserfarenhet.

Relationer är allt

Som vi ser det handlar livet om relationer. Vår främsta styrka är vårt intresse och engagemang i människorna bakom företagen vi investerar i. Att identifiera och tillvarata talang är vår viktigaste uppgift. Vår drivkraft är att vara med när människor utmanar sig själva, utvecklas och växer. Vi tror att en stark kultur, talangfulla medarbetare, starka relationer och delade grundvärderingar är ett företags viktigaste framgångsfaktorer.  Tillsammans är vi på en spännande resa utan slutpunkt.

Våra grundprinciper

Våra grundprinciper är ledstjärnan både i vad vi gör och hur vi gör det.

Vi ska:

  • Våga utmana oss själva och spräcka gränser.
  • Ha roligt tillsammans, livet är här och nu.
  • Bygga och vårda långsiktiga relationer med talangfulla människor.
  • Ta tag i problem tidigt och rakryggat.
Bill Engman, grundare. Bill är en värmlänning med lika stort hjärta som driv. Han blir särskilt lycklig när han hittar en lång och brant uppförsbacke som han gång på gång kan springa, cykla eller åka rullskidor uppför. Familjen, företagande och långlopp på längdskidor är Bills heliga treenighet.

Klas Karlqvist, grundare. Klas är en stockholmare som nästan alltid har ett leende på läpparna. Familjen, företagande, mat, träning och mental utveckling är hans passioner i livet. Klas trivs lika bra i boxningsringen som sittande i lotusställning på en bergstopp. Och vill man ha ett riktigt vasst restaurangtips i Stockholm så finns det ingen bättre källa.